Biskut Coklat Chip 

serves
50 mins

Bahan-bahan:

Bahan (A):

Bahan (B):

  • 1 biji telur

Bahan (C):

  • 300gm tepung serba guna
  • 10gm serbuk koko
  • 8gm soa bikarbonat
  • 8gm serbuk penaik

Bahan (D):

  • 80gm kepingan almond/walnut atau kacang kegemaran anda, dicincang halus.
  • 250gm coklat chip

Cara Memasak:

  1. Panaskan ketuhar kepada suhu 180°c.
  2. Pukul bahan (A) hingga semuanya sebati.
    Masukkan bahan (B) dan pukul hingga sebati.
  3. Masukkan bahan (C) da lipat hingga sebati.
    Masukkan bahan (D) dan lipat hingga sebati.
    Letakkan setengah sudu kecil adunan, jarakkan
    sedikit dan bakar selama 18 hingga 22 minit.
  4. Keluarkan dari ketuhar dan sejukkan biskut sepenuhnya
    sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.