Biskut Coklat Chip
serves
50
mins
Bahan-bahan:
Bahan (A):
- 250gm Mentega Anchor (salted)
- 90gm gula perang
- 70gm gula kastor
- 1 sudu kecil esen vanila
- Secubit garam
- 8 sudu kecil Susu Tepung Fernleaf Full Cream
Bahan (B):
- 1 biji telur
Bahan (C):
- 300gm tepung serba guna
- 10gm serbuk koko
- 8gm soa bikarbonat
- 8gm serbuk penaik
Bahan (D):
- 80gm kepingan almond/walnut atau kacang kegemaran anda, dicincang halus.
- 250gm coklat chip
Cara Memasak:
- Panaskan ketuhar kepada suhu 180°c.
- Pukul bahan (A) hingga semuanya sebati.
Masukkan bahan (B) dan pukul hingga sebati. - Masukkan bahan (C) da lipat hingga sebati.
Masukkan bahan (D) dan lipat hingga sebati.
Letakkan setengah sudu kecil adunan, jarakkan
sedikit dan bakar selama 18 hingga 22 minit. - Keluarkan dari ketuhar dan sejukkan biskut sepenuhnya
sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.