Pudding Mangga
serves
4
30
mins
Bahan-Bahan:
- 10gm serbuk agar-agar
- ¾ cawan air suam + 4 sudu besar Susu Tepung Fernleaf Full Cream
- 1 cawan isi mangga (dikisar)
- ½ cawan isi mangga (dipotong dadu)
Cara Memasak:
- Bancuh Susu Tepung Fernleaf Full Cream.
- Di dalam periuk, campurkan serbuk agar-agar, gula, air dan susu Fernleaf. Masak hingga mendidih.
- Tuang sedikit ke dalam acuan yang telah diletakkan hirisan mangga, letak di bahagian sejuk beku selama 5 minit supaya cepat mengeras.
- Masukkan isi mangga yang telah dikisar ke dalam baki puding tadi, kacau sehingga mendidih.
- Tapis ke dalam acuan yang telah disejukkan tadi.
- Biarkan seketika sehingga bersuhu bilik, kemudian masukkan ke dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 1 jam.
- Sedia dinikmati ketika sejuk.